in ,

Cartea de tarot Turnul (The Tower)

Cartea de tarot Turnul este una dintre cele mai renumite si enigmatice carti din intregul set de 78 de carti de tarot. Este cunoscuta si sub numele de Casa lui Dumnezeu sau Casa Fulgerului si este reprezentata printr-o imagine puternica si dramatica a unui turn in flacari, care se prabuseste.

Aceasta carte este considerata a fi o avertizare despre o schimbare brusca si neasteptata care va afecta viata persoanei care o intampina. Acesta poate fi un eveniment major, cum ar fi pierderea unui loc de munca, o boala grava, o despartire sau o criza personala.

In unele interpretari, cartea Turnul poate reprezenta si un act de eliberare sau purificare. Prabusirea turnului poate simboliza distrugerea unor structuri vechi si neadecvate, care trebuie sa fie inlocuite cu ceva mai bun si mai solid.

In mod traditional, cartea de tarot Turnul este asociata cu planeta Marte si cu elementul focului. Aceasta inseamna ca poate fi foarte pasionala, intensa si distructiva. Totusi, poate fi si o sursa de putere si energie pozitiva, daca este abordata cu respect si intelepciune.

Pe langa interpretarile mentionate mai sus, cartea de tarot Turnul poate fi privita si ca o invitatie la schimbare si transformare. Aceasta poate fi ocazia de a renunta la anumite obiceiuri sau comportamente care nu mai functioneaza si de a adopta noi abordari si strategii.

Este important de retinut ca, desi cartea de tarot Turnul poate fi ingrijoratoare si amenintatoare la prima vedere, ea nu reprezinta neaparat un lucru negativ. Schimbarile pe care le sugereaza pot fi dureroase si dificile, dar pot conduce la o mai mare constientizare de sine si la o mai mare dezvoltare personala.

De asemenea, in interpretarea acestei carti poate fi util sa se tina cont de celelalte carti care apar in tirajul de tarot. De exemplu, daca cartea Turnul este insotita de cartea Soarele sau de cartea de tarot Steaua, acest lucru poate indica faptul ca schimbarea este necesara pentru a ajunge la un stadiu de iluminare sau de armonie.

In concluzie, cartea de tarot Turnul este o carte puternica si semnificativa, care poate sugera schimbari majore si neasteptate in viata unei persoane. Interpretarea corecta a acestei carti depinde de contextul in care apare si de celelalte carti care fac parte din tirajul de tarot. Indiferent de cum este interpretata, cartea Turnul poate fi folosita ca oportunitate de a creste si de a invata din experientele vietii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cartea de tarot Diavolul (The Devil)

Cartea de tarot Steaua (The Star)